Автор Тема: "Българче да се наричам първа радост е за някой"  (Прочетена 6855 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kornitsa

• Administrator
  • Hero Member
  • Публикации: 1879
  • Kornitsa forever!
    • Всичко за село Корница

Имам чувството, че съм на някакъв разпит, на който докато не отговоря онова, което удовлетворява разпитващия няма да ме оставят на мира. А това пак ми напомня за отминалите времена.

Мисля, че изместваме същността на темата като навлизаме в безсмислен спор, който само ще привлече някои нежалани посетители, стари познайници от други форуми. Затова ще отговоря с две изречения /второто е от Конституцията на РБ/ и ще заключа темата за неопределено време.

Всеки има право да изразява своята принадлежност /езикова, етническа и религиозна/ без да е длъжен да дава обяснения и представя доказателства на когото и да е било за своята позиция.

Чл. 38.
Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.

Приятна вечер на всички!

Неактивен kornitsa

• Administrator
  • Hero Member
  • Kornitsa forever!
    • Всичко за село Корница
Re:"Българче да се наричам първа радост е за някой"
« Отговор #78 -: Септември 03, 2010, 07:16:59 pm »
Поискана е оставката на зам.-министъра на образованието Милка Коджабашиева, съобщи в парламента министър Сергей Игнатов. Той уточни, че искането е във връзка с изпратено писмо до регионалните инспекторати по образованието, с което се нарушават конституционни права. В него се препоръчва класният ръководител да определя етническата принадлежност на учениците на основата на различни сведения.

Този случай днес предизвика реакцията на ДПС, които излязоха с декларация от парламентарната трибуна. Това означава, че класният ръководител, а не родителите и ученикът, ще прецени какъв се чувства ученикът, коментира заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

Министър Игнатов уточни, че писмото е изпратено по повод обновяването на базата данни, която се поддържа в Министерството на образованието, младежта и науката за деца от етническите малцинства. Основната причина е правото на майчин език и съответно необходимостта да се намери подходящ учител. Министърът отбеляза, че така формулирано, последното изречение на писмото нарушава основни права, защото изискването е етническата принадлежност да се определя не от самите деца и техните родители, а от класния ръководител, според местоживеенето, майчиния език и други подобни признаци.

Според министър Игнатов заместник-министър Коджабашиева е направила това добронамерено и е много добър специалист, но независимо от това има нарушение и затова е поискал нейната оставка.

Благодарение на политиката за социално партньорство на правителството и на екипа на Министерството на  образованието, младежта и науката, новата учебна година ще започне изключително спокойно в цялата страна, каза още министър Сергей Игнатов.

Той добави, че през новата учебна година няма да има напрежение между родители, ученици, учители, директори и социални партньори.

Вчера специално се срещнахме със социалните партньори в образованието /със синдикатите/ и имаме пълната им подкрепа за началото на една успешна учебна година, посочи министър Игнатов.

http://www.btv.bg/news/bulgaria/obrazovanie/story/1996119869-Poiskaha_ostavkata_na_zamministara_na_obrazovanieto.html

Неактивен kornitsa

• Administrator
  • Hero Member
  • Kornitsa forever!
    • Всичко за село Корница
« Отговор #79 -: Септември 12, 2010, 10:15:40 pm »
http://www.btv.bg/shows/seizmograf

"Всеки има правото на самоопределение, но само така, както ние предварително сме го определили."

Вижте колко "демократично" мислят един министър и един политик...

Неактивен Шумаров

• Sr. Member
  • Публикации: 253
« Отговор #80 -: Септември 13, 2010, 10:09:18 pm »
Струваше ми много усилия да изгледам клипа от предаването, но геройски го изтърпях до края! Но някак си не се чувствам горд с проявения от мене героизъм.
 Всевишния трябва да си е направил безвкусна шега, като е сътворил тези два индивида(Каракачанов и агент Тервел). И подведено от тази безвкусна шега, народонаселението продължило майтапа и е гласувало за тези рицари на печалния образ(защото точно такива ми изглеждаха-опечалени и обезпокоени от външна намеса при преброяването). Разбира се рицарството в тях е сведено само до тъжна и сантиментална загриженост, облечена в "грижа за Родината", иначе се надпреварваха , като пияни простаци в кръчма, кой да прекъсне представителката на Статистическото учереждение, която недоумяваше горката, как може толкова простотия да се събере на едно място и как да им обяснява?! Ако това е лицето на българската политика, Бойко интелекта на същата.....жал ми е за всички български граждани! Представителите на малцинствата трябва в скоро време да очакват някаква нова перверзна кръстилка, осъзнаване, или както там ще го измисли някой болен мозък. С такива приятели на помаците, душмани не са ни необходими! Разбира се не намирам за необходимо да уточнявам, че има много представители на малцинствата, които са глътнали шехерезадата за осъзнат чисто български корен и сигурно се кланят и възхищават на тези недоразумения от клипа. И разбира се, няма лошо в това-това е техният избор и какъвто и да е-трябва да се уважава! Ние уважаваме избора на ченгета, като агент Тервел и други бойци от тихия фронт, че една приказка от шехерезада ли няма да уважим!? Хайде холан!

Неактивен Radoslav

• Full Member
  • Публикации: 183
« Отговор #81 -: Септември 21, 2010, 02:14:43 pm »
Изчетох темата и малко ми стана Хикс защо да се наричаш българин не е радост за някой. За мене това е гордост и чест. Скоро намерих нещо в нето дето яко ме впечатли и го четох няколко пъти, сега ще ви го сложа на вас тука да го видите:
Аз съм българин и идвам от България... и където и да отида винаги се връщам! Сред планини съм тук, И аз съм цяла планина! Всичко е красиво и

неизменно! Всичко е музика, прекрасно! И всичко наподобяващо диамант е въглен преди да дойде тук! ... Малък ручей в планината от морето

повече ме радва! Искам, когато и да умра, дори безславно, но без господар, Да има на гроба ми букет цветя и знамето на моята страна!!! В

Родината ми червената роза расте и през юли и през януари за моя вервн другар, готов ръка да ми подаде! А на жестокия, който разкъсва сърцето

ми, поддържащо ме живо не желая тръни и бодили... и за него червена роза ще откъсна!

Моя красива България, ще те помня винаги!
Искам да те виждам така, както първия път когато те видях!
Моя красива България, ще те помня винаги!

Ето от тука го взех- http://orenda-bg.net/istoriya/sled-osvobozhdenieto/balkanskite-vojni/111-az-sam-balgarin
Пич та дрънка

Неактивен kornitsa

• Administrator
  • Hero Member
  • Kornitsa forever!
    • Всичко за село Корница
« Отговор #82 -: Септември 21, 2010, 03:20:08 pm »
Прочети я още веднъж. Никъде не се споменава, че да се наричаш българче не е радостно или пък обидно. Напротив - това е гордост! Обидно е обаче други да те определят за българче /или каквото и да е било друго етно обозначение/ без да те попитат какво е твоето мнение по въпроса.

Затова е и иронията в заглавието на самата тема.

Неактивен Radoslav

• Full Member
  • Публикации: 183
« Отговор #83 -: Септември 21, 2010, 03:33:42 pm »
Аз останах с тва впечатление още от заглавието на темата и като четох да ти кажа не се промени особено. За това се очудих че хората тука яко се засягат че в анкетата питали децата какви били. Ми много ясно че ще ги питат, що ад не ги питат. Ей мене като ме питат къв си и що си да не би да се обиждам. Пък да ти кажа честно от ирония не разбирам много.
Пич та дрънка

Подобни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
8 Отговора
1158 Прегледи
Последна публикация Май 26, 2010, 07:18:09 pm
от Mehmed Boyukli
20 Отговора
3918 Прегледи
Последна публикация Септември 03, 2010, 06:56:53 pm
от gazar4eto_76
17 Отговора